Oglasila se “nestala” djevojka iz BiH: ‘Moja majka sve izmišlja, živa sam i zdrava, nalazim se u azilu u Francuskoj’

Sarajevska policija istražuje nestanak 19-godišnje Indire Klempić, a o svemu su obaviješteni tri mjeseca nakon što je djevojka otišla od kuće.

Naime, 23. decembra Policijskoj upravi Novi Grad njena majka Sanela Jahić prijavila je da je ona nestala te je priložila njenu fotografiju i detaljan opis.

“Pozdrav. Poštovani, ja sam Indira Klempić i želim da vas zamolim da demantujete navode moje majke da sam nestala prije tri mjeseca. Želim da kažem da moja majka to sve izmišlja i da sam ja živa i zdrava i da se nalazim u azilu u Francuskoj. Obratila sam se PU Novi Grad i rekli su mi da moram kontaktirati ambasadu, što sam i učinila. Iz ambasade su rekli da se prvo obratim portalima.” – stoji u mailu.

Kako se nezvanično saznaje policija istražuje da li se iza ovog slučaja krije neko ozbiljno krivično djelo poput trgovine ljudima, prenosi Avaz.

Podsjećamo da se Klempić udaljila iz mjesta stanovanja u ulici u ulici Sulejmana ef. Musića, općina Novi Grad Sarajevo u septembur ove godine.

Prema opisu sa zvanične stranice MUP-a KS visoka je 170 centimetara, smeđih očiju, mršavije tjelesne građe i urednih zuba. Lice joj je okruglo, kosa crna, a čelo visoko. Prema izjavi majke, prilikom odlaska Indira je bila odjevena u bijelu tuniku do koljena, crne helanke i crne patike.

Uz mail je stigla fotografija pasoša i lične karte na ime Indira Klempić:

Izvor: Avaz
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.