Mercedes uklonio “nišan” sa E-klase

Ornament u obliku “trokrake zvijezde” više neće krasiti haubu Mercedesa E klase na američkom tržištu.

Kupci u SAD koju budu naručili model E klase za 2021. neće moći da izaberu klasičnu opciju sa trodimenzionalnom trokrakom zvijezdom na vrhu haube.

Decenijama je ovaj ukras bio neka vrsta zaštitnog znaka luksuza na Mercedesovim automobilima, ali kako su godine prolazile, ova opcija je polako ustupala mjesto varijanti sa “trokrakom zvezdom” na sredini maske hladnjaka.

Kada se tome dodaju sve stroži zakoni o sigurnosti u različitim dijelovima svijeta, ukrasi koji štrče iz haube počeli su da predstavljaju problem za proizvođače.

Mercedes USA je za Motor Trend potvrdio da je opcija koja je ranije bila dostupna na modelima E klase kao dio paketa opreme”Luxury” zaista ukinuta.

U stvari, jedini Mercedesovi modeli koji još uvek mogu da se kupe na američkom tržištu sa ukrasom na haubi su nova limuzina S klase i luksuzni SUV Mercedes-Maybach GLS, dok je ostatak game dostupan samo sa trokrakom zvijezdom na maski hladnjaka.

Opcija sa trodimenzionalnim ukrasom na haubi i dalje je dostupna u Evropi, gdje kupci i mogu da odaberu ekskluzivni paket opreme spoljašnjosti koji uključuje i ovaj simbol.

Izvor: B92
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.