Poznato kada Draško Stanivuković sjeda u fotelju gradonačelnika

Odlazeći gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić predaće u četvrtak dužnost Drašku Stanivukoviću, saznaje Srpskainfo.

Stanivuković sutra putuje u Sarajevo, gdje će mu u Centralnoj izbornoj komisiji BiH biti predat certifikat o izboru za gradonačelnika, a već dan kasnije uslijediće primopredaja dužnosti, potvrdili su izvori Srpskainfo.

Zanimljivo je da će se to dogoditi na katolički Badnji dan, ali kako saznaje Srpskainfo u izvorima bliskim Gradskoj upravi, to ne znači da će gradski činovnici, koji slave Božić po novom kalendaru, biti uskraćeni za obilježavanje praznika.

– Oni koriste slobodne dane za vjerske praznike, koji im po zakonu sleduju, ali u ponedjeljak treba da se vrate na posao, jer očekujemo susret sa novim gradonačelnikom – rekao je izvor.

Inače, odlazeći i novoizabrani gradonačelnik Banjaluke se još nisu sastali, a primopredaju su dogovorili preko saradnika.

Ni Stanivuković, ni Radojičić se još nisu oglašavali povodom primopredaje dužnosti. Stanivuković, koji je inače sveprisutan u medijima, jutros ne odgovara na pozive novinara.

Radojičić se još od izbora potpuno povukao iz javnosti. Posljednji put se na svom Fejsbuk profilu oglasio 22. novembra, kada je, nakon liječenja od korona virusa, iz UKC RS otpušten kući.

Nedavno mu je preminuo otac, ali je sahrana i komemoracija protekla bez prisustva šire javnosti.

Izvor: Srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.