Doktorica iz Sarajeva u emisiji uživo kritikovala voditelja: Evo, ni vi ne nosite masku (VIDEO)

Epidemiološka situacija u Srbiji je sve teža iz dana u dan, dr Darija Kisić Tepavčević, koja je rođena u Sarajevu i članica je Kriznog štaba, osvrnula se na “crni petak” i velike gužve povodom crnog petka.

Ministarica za rad i socijalna pitanja, bila je gost jutarnjem programu na TV Prvoj, gde je objasnila kakva je situacija u domovima za stare i ustanovama.

A na pitanje imamo li razloga da strepimo, kakav nas dan očekuje, ministarica je imala oštar odgovor:

“COVID-19 nije vremenska prognoza. Situacija je takva kakva jeste, od početka pandemije detektujemo najveći broj zaraženih, hospitalizovanih i smrtnih slučajeva. Na respitatorima je više od 250 sa potencijalom smrtnog ishoda. Ako gledamo broj hospitalizovanih i onih koji su otpušteni iz bolnice imamo plus 300 pacijenata. Svaki dan nam treba 300 kreveta. Činjenica je da testirano najveći broj ljudi, ali to govori da je situacija ozbiljna.”

Dr Kisić Tepavčić, još jednom je istakla koliko je u borbi protiv koronavirusa važno da svi nosimo zaštitne maske, pa je kritikovala voditelja Filipa Čukanovića što ne nosi masku u emisiji.

“Prošlo je više od osam meseci otkako je virus u našoj populaciji, a mi iznova i iznova pričamo jedne te iste stvari kad je u pitanju prevencija. To su mere koje su i te kako efikasne i koje spasavaju živote. Više smo puta rekli da svi koristimo maske. Evo i vi sad, Filipe, ne nosite masku”, rekla je Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević prokomentarila je i crni petak, kao i ogromne gužve u tržnim centrima.

“Slike koje smo videli, mene su lično rastužile. Ukoliko se maske nose na ispravan način to je značajan vid prevencije. Ne nosi se maska zbog kontrole, već zbog sopstvenog zdravlja”, kazala je dr. Kisić Tepavčević.

Dodala je:

“Očigledno je da će se odraziti na epidemiološku situaciju. Ako se veći deo stanovništva bude pridržavao mera, za 10-ak dana možemo da očekujemo rezultate”, napomenula je Kisić Tepavčević.

Razgovor sa dr Kisić Tepavčević možete pogledati OVDJE

Izvor: Radiosarajevo.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.