Jabukovo sirće – eliksir za ljepotu, ali i zdraviji organizam

Apple cider vinegar with the mother, yeast and healthy bacteria, surrounded by fresh apples. Apple cider vinegar has long been used in naturopathy to treat things such as diabetes and high cholesterol.

Jabukovo sirće – sigurno ga svi imate u kući, a ako niste bili sigurni u njegova blagotvorna dejstva, još jednom vas podsjećamo za šta je sve dobar:

Bogato je magnezijem, kalcijem, bakrom, fosforom, željezom, natrijem, kalijem i puno je aminokiselina. Poznato je po svojim blagodatima duže vrijeme, ali popularnost je steklo tek posljednjih godina. A, evo i zašto je dobro koristiti sirće u kozmetičke svrhe i kome je zabranjeno korištenje ovog čudesnog eliksira.

Mršanje

Jabukovo sirće normalizuje funkcionisanje gastrointestinalnog trakta, ubrzava metabolizam, a takođe smanjuje glad. A najvažnija funkcija koju ovaj proizvod ima je razgradnja masti.

Kontraindikacije za upotrebu

Jabukovo sirće ne bi trebalo da piju oni koji pate od problema sa bubrezima i digestivnim sistemom, kao ni ljudi sa hepatitisom, dijabetesom, pankreatitisom, cirozom i bolestima pankreasa.
Spoljašnja upotreba

Magično sirće može biti korisno i kao kozmetički proizvod

Za lijepu kožu možete da pomiješate pola čaše vode i 2 kašičice sirćeta, te nastalim rastvorom obrišete lice blaznicom, a za svilenkastu kosu dodajte kašiku sirćeta na jedan litar vode i isperite kosu nakon pranja.

Izvor: Ljepota&zdravlje
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.