Oblačni ponedjeljak donosi preokret: Evo kad stiže snijeg

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne po kotlinama magla. Poslije podne i u večernjim satima prognozira se jače naoblačenje sa zapada uz povremenu kišu.

Vjetar slab do umjeren na sjeveru zemlje sjeverni, a u ostalim područjima južni. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 21 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA pogoršavaće se sa odmicanjem dana, postepeno za sjeverozapada prema ostatku zemlje. Usljed nadolazeće promjene, tegobe kod hroničnih bolesnika će postepeno biti sve izraženije, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim naporima. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, u noći problemi sa snom.

Objavljena je i prognoza za ostale dane nove sedmice:

utorak 17.11.2020., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina je moguć slab i kratkotrajan snijeg. Prije podne prestanak padavina u Krajini, a poslije podne u Posavini. Prema kraju dana i u ranim večernjim satima prestanak padavina se očekuje i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 11, na jugu od 10 do 14 °C.

srijedu 18.11.2020., u Hercegovini i na zapadu Bosne sunčano. U ostalim područjima naše zemlje će preovladavati magla i niska naoblake, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 12, na jugu od 14 do 19°C.

četvrtak 19.11.2020., u Hercegovini i na zapadu Bosne sunčano. U ostalim područjima će preovladavati magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 12, na jugu od 13 do 18 °C.

petak 20.11.2020., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, uz postepeno naoblačenje. Krajem dana i u večernjim satima kiša je moguića u Posavini i Krajini. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.