Banjaluka: Mladi političar se bori za život zbog korone, na respiratoru je i potrebna mu je krv

Prije samo 17 dana Nikola Vukčević (32), mladi pravnik i političar iz Banjaluke i otac osmomjesečne bebe bio je zdrav i posvećen predizbornoj kampanji.

Prve simptome, koji su ukazivali na korona virus primijetio je 11. okotobra. Bio je maksimalno disciplinovan, odmah je otišao u samoizolaciju, javio se ljekarima, ali stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo – kaže njegov prijatelj Davor Strika.

Nikola je sada na respiratoru, intubiran je i uspavan. Krvna slika mu je jako loša i ljekari Klinike za intenzivnu medicinu UKC RS se doslovno bore za njegov život.

U toj borbi su potrebne i redovne transfuzije krvi, pa je poslan apel svima koji imaju, inače rijetku krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli.

– Odziv davalaca je veliki, iz svih krajeva Republike Srpske se javljaju ljudi, šalju poruke podrške, daruju krv – kaže Strika.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Nikola Vukčević je nedavno izabaran za sekretara Gradskog odobra Socijalističke partije u Banjaluci. Kandidat je za odbornika u Skupštini Grada Banjluka.

Omiljen je i među aktivistima drugih stranaka, pa mu svakodnevno stižu poruke podrške od aktvia mladih Demosa, SNSD, ali i iz stranka koje bi mu, u normalnim okolnostima, u finalu predizborne kampanje bili ljuti protivnici.

Nikolina sudbina je potresla i mnoge mlade ljude širom Srpske, koji nisu politički aktivni, jer je, kako kažu njegovi prijatelji, pun pozitivne energije, koji ljudi prepoznaju.

– Njegovo zdravstveno stanje je zaista teško, ali uvjereni smo da će ta Nikolina enegija na kraju pobijediti i da će se izboriti sa bolešću. Istovremeno, poručujem svima: ljudi, čuvajte se, čuvajte jedni druge, nosite maske, ne izlažite se opasnosti. Nikolina sudbina najbolji je pokazatelj da korona ne bira i da svakom život može biti ugrožen. Nema tu nikakvog pravila, Nikola je mlad, zdrav, energičan, a ipak mu je bolest zadala velike probleme – poručio je Strika.

Izvor: Srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.