RS: Magla smanjuje vidljivost, oprezno vozite!

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, zbog jutarnjeg mraza ponegdje je moguć nailazak na klizav kolovoz.

Uvišim prerdjelima, kotlinama i duž rijeka, magla mjestimično smanjuje vidljivost, posebno na području Prijedora i Mrkonjić Grada.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske vozačima skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina i savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja

Završni su radovi i od danas je ponovo u funkciji granični prelaz Deleuša sa Crnom Gorom.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, a na graničnom prelazu Metaljka, na putu ČajničePljevlja, moguć je ulazak u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze sa BiH bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije. Takođe građani BiH mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa na virus korona.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države.

Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar /PCR/ test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni pi-si-ar, “Elisa” ili “Eclia” test star maksimalno 72 časa.

Djeca do pet godina ne moraju imati urađen jedan od tih testova kako bi ušli u Crnu Goru.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.