Nova svakodnevnica: Zaštitne maske se ponovo vratile na ulice Banjaluke (FOTO)

Zaštitne maske na licima građana na otvorenom prostoru su ponovo postali svakodnevica Banjalučana.

Slike koje su se mogle vidjeti u centru grada, podsjećaju na situaciju koju smo imali sa početka pandemije kada je na snazi bila ista mjera.

Tada su se mogli vidjeti građani sa maskama na licima kako idu na posao, šetaju ili obavljaju svakodnevne obaveze. Tako je bilo i danas od ranih jutarnjih sati u šta se uvjerio i fotoreporter Srpskainfo.

Po onom što se moglo vidjeti građani su se uglavnom disciplinovano prilagodini novim okolnostima.  Manjkalo je uglavnom kod realizacije, a to je da su pojedinci masku držali na bradi ili je nisu stavili preko nosa.

Osim ovih manjkavosti kamera fotoreportera Srpskainfo je „uhvatila“ i pojedinace koji su ovo novo pravilo prigrlili na savim novi način, a to je da su boju maske usklade sa odjećom koju nose.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Republički štab za vanredne situacije je juče donio zaključak da je ponovo obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom.

Ova mjera bi trebala biti na snazi do 16.novembra. One građane koje policajac ili komunalni policajac zatekne na ulici bez maske rizikuje da plati kaznu od 100 KM.

 

Izvor: Srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.