Štab za vanredne situacije Srpske PRODUŽIO preventivne mjere do 2. novembra

Republički štab za vanredne situacije Srpske produžio je do 2. novembra sve preventivne mjere u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

U slučaju pogoršane epidemiološke situacije lokalne zajednice dužne su da na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije.

Ovo je saopšteno nakon današnje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Štab je prihvatio informaciju o potrebi raspodjele prehrambenih namirnica (ulje, šećer, brašno) koje se nalaze u skladištu Crvenog krsta Republike Srpske.

Namirnice će biti raspodjeljene prema domovima učenika i studentskim domovima u Republici Srpskoj, humanitarnim udruženjima, gradskim, opštinskim organizacijama i javnim kuhinjama Crvenog krsta Republike Srpske.

– Budući da je preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno da je potrebno pratiti, pored ostalih simptoma, i tjelesnu temperaturu učenika i radnika u vaspitno-obrazovnim ustanovama, Republički štab za vanredne situacije odobrio je da Institut isporuči Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske beskontaktne toplomjere, koje ima na raspolaganju – navedeno je u saopštenju.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.