Nadzor saobraćaja u RS: Kamera postavljena i na ulazu u Banjaluku, radar ponovo vreba na starom mjestu (FOTO)

Novi crni stub sa kamerom, kao dio sistema za nadzor saobraćaja, postavljen je danas i na brzoj cesti Klašnice-Banjaluka, kod isključenja za Zalužane i Kuljane.

Vozači koji ovuda svakodnevno prolaze uočili su novi nadzor pored puta, na samom ulazu u Banjaluku, kao i da na ovom mjestu više nema stacionarnog radara, koji je tu bio od početka ove godine.

Kako se uvjerila i ekipa Srpskainfo, stacionarni radar je sada vraćen na staro mjesto – ispred motela “Nana”, na banjalučkom zapadnom tranzitu, gdje ponovo mjeri brzinu kretanja vozila.

Podsjećamo, na više mjesta na ulicama Banjaluke ovih dana postavljeni su novi crni stubovi sa vidljivim kamerama na vrhu, koji uveliko privlače pažnju vozačima, ali iz MUP-a RS danima nema odgovora i preciznih informacija o kakvom se sistemu radi i šta vozači treba da očekuju od njega.

Do sada je bilo poznato devet lokacija na kojima su postavljene ove nove kamere, o čijoj ulozi građani za sada mogu samo da nagađaju.

Po nekim nepotvrđenim informacijama, riječ je o kamerama koje snimaju saobraćaj i registarske oznake vozila, a da li bilježe i brzinu vožnje ili korištenje mobilnog telefona i vezivanje pojasa, za sada nema potvrde.

Izvor: Srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.