Petoro zaposlenih u Institutu za javno zdravstvo RS zaraženi korona virusom!?

Petoro zaposlenih u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nalazi se u izolaciji zbog sumnje su inficirani korona virusom, saznaje portal Istinito.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli iz dva izvora, dva ljekara-epidemiologa, dvije doktorice i jedan medicinski tehničar Instituta za javno zdravstvo RS nalaze se u izolaciji zbog sumnje da su inficirani novim virusom korona (SARS-CoV-2).

Zvaničnu potvrdu ove informacije nismo mogli da zatražimo u Institutu jer smo do informacije došli kasno sinoć, kao ni informaciju da li je neko od njih testiran u međuvremenu.

Navodno, stric jednog od petoro inficiranih medicinskih radnika je obolio od COVID-a, a sa njim su u kontaktu bili ostali zaposleni u institutu.

Takođe, prema tvrdnjama našeg izvora, zaposleni u institutu nisu se striktno držali propisanih mjera zaštite, koje podrazumijevaju obavezno nošenje maski i rukavica, što je, najvjerovatnije i doprinijelo da dođu u kontakt sa virusom.

Ukoliko se ispostavi da je ova informacija u potpunosti tačna, to bi značilo da je Institut za javno zdravstvo RS, kao ključna institucija i “desna ruka” Ministarstva zdravlja u borbi protiv zaraznih bolesti, kompromitovana, što bi bilo porazno po zdravstveni sistem Republike Srpske.

Zbog djelatnosti koje obavlja i širokog spektra nadležnosti Instituta, “prodor” virusa među zaposlene u ovoj javnoj ustanovi porazniji je od otkrivanja virusa u pojedinim klinikama Univerzitetsko-kliničkog centra RS.

Istinito

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram