Je li današnja Dodikova posjeta Zagrebu zvanična ili privatna?

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boraviće danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16 časova, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva sastaće se u 14 časova sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Posjeta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nemaju bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta, stav je predsjedavajućeg Predsjedništva Šefika Džaferovića.

“Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorišući institucije Bosne i Hercegovine. To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti”, poručio je Džaferović u objavi na društvenim mrežama.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.