U Panami pronađena masovna grobnica, žrtve su pobili članovi zloglasnog religijskog kulta?

Policija u Panami je saopštila  da istražuje masovnu grobnicu za koju se vjeruje da sadrži posmrtne ostatke osoba koje su ubili pripadnici sekte.
Istražitelji nadgledaju uklanjanje skeletnih ostataka iz grobnice koja je otkrivena u sjeverozapadnoj regiji Ngabe-Bugle. Žrtve se povezuju sa sektom koja je ranije izvodila nasilne egzorcizme.

Javni tužitelj Azael Tugri je rekao da su istražitelji morali pješačiti deset sati kroz planine kako bi došli do masovne grobnice.

Lokacija je udaljena oko 350 km od Panama Cityja, piše BBC.

“U ovoj fazi nije moguće ustanoviti broj žrtava niti njihov spol”, rekao je Tugri.

Svi posmrtni ostaci se šalju u mrtvačnicu u provinciji Chiriqui gdje će biti obavljena forenzička analiza.

Ranije ove sedmice policija je uhapsila navodnog vođu religijske sekte “Novo Božje svjetlo” u vezi sa žrtvama iz grobnice koju su pronašli u januaru.

U toj su grobnici tada pronađeni ostaci jedne trudne žene, njenih petero djece i jednog tinejdžera, a do otkrića ne bi ni došlo da policiju nije alarmiralo troje bjegunaca koje je sekta držala u zatočeništvu.

Policija je tada upala u zajednicu “Novog Božjeg svjetla” gdje su ih dočekali strašni prizori. Prvo su oslobodili još 15 zatočenih ljudi koje su članovi sekte namamili iz obližnjih sela, a potom su u jednoj crkvici pronašli golu ženu okruženu mačetama i noževima, a pokraj nje bila je i ritualno zaklana koza.

Policija je tada rekla kako su članovi sekte provodili egzorcizam nad ljudima tokom kojih bi svoje žrtve mučili na razne načine.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.