Poput najstrašnijeg horor filma: Planinari naišli na medvjeda koji jede čovjeka

Planinarenje u Nacionalnom parku Great Smoky Mountains na granici Tennesseeja i Sjeverne Karoline pretvorilo se u pravi horor za grupu planinara.
Dok su šetali dijelom parka koji se nalazi u Sjevernoj Karolini, prošli su pored nečeg što je izgledalo kao napušteni logor za kampiranje, a tu su našli hrpu ljudskih ostataka. Pogledali su oko sebe i vidjeli medvjeda kako se hrani ostacima ljudskog tijela, piše New York Post.

S obzirom na to da na tom mjestu nije bilo signala, planinari su krenuli u potragu za signalom kako bi kontaktirali čuvare parka, a oni su oko ponoći stigli na mjesto događaja i potvrdili kako se radi o preminulom muškarcu.

Identitet muškarca ubrzo je postao poznat, a radi se o 43-godišnjem Patricku Maduri iz Illinoisa. Taj dio Nacionalnog parka zatvoren je za javnost dok policija vrši uvođaj, a iz samog parka upozorili su posjetioce kako trebaju izbjegavati da se približavaju medvjedima na manje od 50 metara udaljenosti.

U slučaju da medvjedi krenu prema njima, treba ostati smiren, ne trčati, već se polako udaljavati od medvjeda gledajući u njega.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.