“Nešković” i Drina osiguranje već zaradili 10 miliona KM

 Kriza u privredi izazvana pandemijom virusa korona ne dotiče najveća društva za osiguranje u Republici Srpskoj.  „Nešković“ i Drina osiguranje koji su po finansijskim izvještajima godinama među najuspješnijima na tržištu, u prvoj polovini ove su poslovali bolje nego u periodu prije pandemije.

Naime, prema nedavno objavljenim polugodišnjim izvještajima, ova dva društva su od januara do juna ove godine zaradila ukupno deset miliona maraka, što je za 2,8 miliona maraka više nego u prvom polugodištu 2019. godine.

Drina osiguranje je zadržala svoju dobit na gotovo istom nivou i ona iznosi 3,2 miliona KM, dok je skok od 2,8 miliona KM napravilo Nešković osiguranje koje je zaradilo 6,8 miliona maraka za šest mjeseci 2020. godine.

Finansijski rezultat je privremena kategorija koja ipak ukazuje da je Društvo uspješno poslovalo. Treba naglasiti da društvo zadovoljava i ostale kriterijume u smislu da ima dovoljno sredstava za pokriće tehničkih rezervi te  garantnog fonda, da je solventno po margini i izvještaju o likvidnosti i da uredno isplaćuje štete osiguranicima“, ocjenjuje se u izvještaju Nešković osiguranja.

Ostali ni približno ne mogu ostvariti takve rezultate

Sa druge strane, ostala društva ne mogu ostvariti ni približno dobre rezultate kao dva vodeća.

Wiener osiguranje je prijavilo polugodišnju dobit od oko 400.000 KM, nakon što su u prvoj polovini 2019. godine poslovali sa gubitkom.

Krajina osiguranje takođe je bila u minusu i to za 378.483 KM. Ako im je za utjehu smanjili su gubitak u odnosu na isti period 2019. godine za 60 odsto.

Triglav osiguranje je ostvarilo  dobit od  78.457 nakon minusa od 243.601 KM iz prvog polugodišta prošle godine. Skromnu dobit od 10.376 maraka imalo je i Dunav osiguranje.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.