Ključ o umanjenju poslaničkih plata u rukama SNSD-a

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da svi podjednako treba da snose teret krize usljed pojave epidemije virusa korona.

Dodik je rekao da vjeruje da će poslanici i Narodna skupština Republike Srpske razmotriti i donijeti najbolju moguću odluku kada je riječ o opozicionoj inicijativi da se plate narodnih poslanika svedu na prosječne dok traje epidemija.

– To je stvar Narodne skupštine. O tome postoje procedure u kojima učestvuju sve partije, i opozicije i vlasti. Dakle, ima parlament koji će o tome odlučiti – istakao je Dodik odgovarajući na novinarska pitanja.

Treba podsjetiti da su poslanici SNSD i njihovih partnera u tzv. srpskoj reprezentaciji BiH u Predstavničkom domu odbili da podrže umanjenje iznosa otpremnina i ukidanje poslaničkog paušala u iznosu od 750 KM.

Taj prijedlog je prošao u Predstavničkom domu i bez podrške poslanika SNSD-a i njihovih koalicionih partnera u vlasti. Sada je na potezu Dom naroda BiH gdje će SNSD, kao i u NSRS biti na potezu da se izjasne o umanjenju poslaničkih primanja i u Republici Srpskoj i u BiH.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.