Stanivuković:Poskupljenje ne jenjava, sve na uštrb penzionera

„Penzioneri su proveli radni vijek gradeći ovo društvo, a danas su ugroženi i niskim penzijama, ali i stalnim poskupljenjima. U posljednje četiri godine u Banjaluci je poskupila voda, odvoz smeća, struja… Poskupio je javni  prevoz, a upravo su najčešći korisnici istog penzioneri, što je direktan udar na ionako skroman budžet“, rekao je Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka, potpisujući koalicioni sporazum sa Savezom penzionera i potomaka koji su na taj način dali podršku njegovoj kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke.

On je istakao da je moguće obezbijediti besplatan javni prevoz za sve penzionere u Banjaluci:

„Naš Sektor za ekonomska pitanja je izradio ovaj plan, a to će biti tek prvi korak kojim ćemo olakšati život starijoj populaciji. A kada u novembru pobijedimo u Banjaluci, to će biti uvod u pobjedu i na opštim izborima i mogućnost da radimo i na drugim pitanjima, da naši ljudi ne moraju čekaju pošiljke djece i unuka koji su otišli u inostranstvo, nego da žive normalnim životom, kako zaslužuju. To su suštinske promjene koje želimo, možemo i hoćemo da napravimo, umjesto ovih kozmetičkih uljepšavanja stvarnosti koje pravi ova vlast“, istakao je Stanivuković.

Stanivuković je dodao da aktuelni gradonačelnik nije pokazao ni hrabrost, ni odvažnost  za suštinske promjene, niti da se suprotstavi poskupljenjima, otimanjima zemljišta, vaučera i drugih stvari na koje se građani žale:

„Mi imamo i hrabrost i odvažnost i pokazali smo ih. A tek ćemo ih pokazati nakon pobjede, spremni da se suočimo sa suštinskim problemima i rješavamo ih“, zaključio je Sranivuković.

Dragutin Ilić, predsjednik Saveza penzionera i potomaka rekao je da o građanima, a posebno penzionerima, niko ne vodi računa.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.