CIK BiH:Omogućen uvid u izvode iz privremenih biračkih spiskova,rok do 17.avgusta

Centralna izborna komisija (CIK) BiH omogućila je do 17. avgusta uvid u izvode iz privremenih biračkih spiskova kako bi sve osobe sa pravom glasa mogle da provjere, isprave ili dopune lične podatke kod nadležnih organa.

– U ovu svrhu izborne komisije su pripremile Plan izlaganja izvoda iz privremenih biračkih spiskova, te obavještavaju birače da se izvod nalazi u centrima za birački spisak, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima (internet–stranica, oglasna ploča opštine/grada) – naveli su iz CIK-a.

Ukoliko utvrde potrebu da se nešto mijenja, državljani BiH s biračkim pravom treba odmah da kontaktiraju nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak da bi se izvršile potrebne ispravke ili dopune.

CIK je pozvao sve koji imaju informaciju da su na izvodima iz privremenih biračkih spiskova i lica koja su umrla da o tome odmah obavijeste nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak da bi se podaci tih osoba izbrisali sa konačnih biračkih spiskova.

Građani sa pravom glasa moći će da se kod nadležnog organa opredijele i za mjesto i način glasanja.

Poslije 17. avgusta više se neće biti moguće vršiti ispravke na konačnim biračkim spiskovima koji će koristiti za potrebe provođenja lokalnih izbora 2020. godine, napomenuli su iz CIK BiH.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.