GRAS podigao cijene kupona za nezaposlene sa 12 na čak 30 KM

GRAS je obavijestio sve korisnike javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo o promjenama cijena kupona za nezaposlene osobe od narednog mjeseca.
“Obavještavamo korisnike da će, na osnovu Sporazuma o privremenom utvrđivanju stvarne cijene koštanja komunalne usluge javnog linijskog prevoza putnika na području KS zaključenog između Vlade KS, KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo i Centotrans-Eurolines d.d. Sarajevo, cijena koštanja kupona za nezaposlene osobe od jula umjesto 12,00 KM iznositi 30,00 KM”, naveli su iz GRAS-a.

Također su poručili korisnicima javnog gradskog prijevoza da je danas počela prodaja pretplatnih karata za mjesec juli 2020. godine za radnike, vanredne studente, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, privremene penzionerske kupone, strane penzionere, bračni drug penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

“Napominjemo da je period važenja pretplatnih karta za mart za učenike osnovnih i srednjih škola, redovne studente i penzionere produžen do kraja avgusta 2020. godine”, navedeno je.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.