Merkel i Macron o ostavci Therese May

Angela Merkel “poštuje” odluku njene britanske koleginice Therese May da podnese ostavku pošto nije uspjela da se njen sporazum o izlasku Britanije iz EU usvoji u parlamentu, rekla je danas portaprolka njemačke kancelarke.

“Njemačka Vlada njeguje svoju blisku saradnju sa britanskom Vladom i to će tako ostati”, rekla je portparolka Martina Fitc.

Ona je odbila da se izjasni o posljedicama ostavke na Brexit, što je, kako je navela “proces koji zavisi od razvoja britanske unutrašnje politike”.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je pozdravio “hrabar posao” koji je obavila britanska premijerka i založio se za “brzo razjašnjenje” oko Brexita.

“Suviše je rano spekulisati o posljedicama ove odluke. Principi Evropske unije nastavljaju da se primjenjuju, odnosno prioritet je da se očuva dobro funkcionisanje EU, što zahtijeva brzo razjašnjenje”, rekao je Macron u saopštenju francuskog predsjedništva.

Britanska premijerka Theresa May rekla je danas da će podnijeti ostavku 7. juna. Ona je rekla da duboko žali jer nije uspjela da izvede zemlju iz EU.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram